Haas-coureurs ontevreden na kwalificatie Hongarije

Mick Schumacher GP Bahrein

Het team van Haas is niet tevreden na de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. Zowel Mick Schumacher als Kevin Magnussen hadden meer verwacht, met plek vijftien en dertien zijn ze niet tevreden.

"Ik had er echt meer uit kunnen halen", sprak Schumacher tegenover F1.com. "Het was een chaotische kwalificatie. Dat hoort wel een beetje bij kwalificeren en we probeerden wat anders om vooraan te komen. Dat lukte helaas niet. Het hele pakket kwam net tekort. Het gat was iets groter dan gehoopt." 

Magnussen had meer gewild

Kevin Magnussen had meer verwacht of in ieder geval gewild. "Ja, ik baal dat ik Q3 niet gehaald heb. Het was niet de beste kwalificatie die ik ooit afgewerkt heb. Dit weekend komen we simpelweg wat tekort. Vanaf plek dertien kunnen we wel wat gaan doen, maar ik had liever verder vooraan gestaan."

Verwachtingen voor de race hoog

Mick Schumacher ziet het voor de race zonnig in. "We hebben een goede auto en we zitten niet ver van de rest af. Het inhalen is lastig, maar we zien wel echt mogelijkheden om naar voren te kunnen komen. Hoe ver, dat moeten we zien, maar met safety cars  en dergelijke is veel mogelijk."

Kevin Magnussen heeft ook hoge verwachtingen. "De pace in de longrun ziet er goed uit. De upgrades die we meegenomen hebben komen niet helemaal uit de verf in de korte runs en dat is in de auto's met meer brandstof beter. De stappen die we zetten vinden we fijn en we gaan de goede kant op."

Lees ook: Mooie uitgangspositie voor Alpine tijdens Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Alexander Albon: Kwalificatie gemaximaliseerd

Lees ook: Doohan wint weinig enerverende F2 sprintrace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen