Chagrijn heerst bij Aston Martin na kwalificatie Hongarije

Lance Stroll Aston Martin Imola GP zaterdag sprint

De kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije is voor Aston Martin uitgelopen op een teleurstellende kwalificatie. Sebastian Vettel kwam niet verder dan plek achttien, teamgenoot Lance Stroll kwam als veertiende in de tijdenlijst terecht.

Lance Stroll is teleurgesteld met zijn veertiende plek, mede dankzij een sterke vrijdag. "Het is erg frustrerend dat ik na de vrijdag er zo voor sta. Ik miste het goede gevoel die ik toen had. De auto voelde als een gevecht om te besturen en dat maakte het erg lastig. De balans was lastig te vinden."

Vettel: Veel slechter dan vrijdag

Voor Sebastian Vettel is het verbazingwekkend dat de Aston Martin het een stuk slechter deed dan wat de wagen vrijdag liet zien. "Het is wonderbaarlijk hoeveel slechter het is. De balans was weg, het is allemaal onverklaarbaar. We hadden weinig voorbereiding vandaag, maar dat had niemand. Dat mag geen excuus zijn."

Positief over zondag

Vettel is wel positief over wat er verwacht kan worden voor de race op zondag. "Het moet een goede race worden want we hebben een uitstekende pace laten zien tijdens de long runs op vrijdag. Het hangt er wel van af hoe de omstandigheden zijn. In de koelte van zaterdag konden we minder meedoen dan in de warmte van vrijdag, dus dat hebben we liever."

Lees ook: Max Verstappen over P10 in kwalificatie: Er kan nog van alles gebeuren

Lees ook: Dramatische kwalificatie AlphaTauri in Hongarije

Lees ook: Gemengde gevoelens bij McLaren

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden