Dramatische kwalificatie AlphaTauri in Hongarije

Tsunoda Silverstone 2022 Alpha Tauri Peter Fox Getty Images

Het team van AlphaTauri kende een zeer teleurstellende voor de Grand Prix van Hongarije. Zowel Pierre Gasly als Yuki Tsunoda kwamen Q1 niet uit en moeten zo zondag vanuit het achterveld naar voren vechten.

Yuki Tsunoda zette zijn wagen op plek zestien neer en dat kwam volgens de Japanner door het ontbreken van grip. "Het is echt niet goed. In de eerste sector gleden we alle kanten op. Over het algemeen hebben we gewoon grip tekort. We hadden verwacht dat het niet makkelijk zou worden, maar dat het zo is balen we van", sprak de Japanse coureur tegenover F1.com.

Afgepakte rondetijd gooit roet in eten Gasly

Pierre Gasly heeft een frustrerende kwalificatiesessie in Hongarije achter de rug. De Fransman werd een rondetijd afgepakt waardoor Gasly niet uit Q1 kwam. "Die ronde was snel genoeg voor het halen van Q2. Ik was best blij met die ronde en weet niet helemaal waar die track limits overschreden werden. We wisten dat het moeilijk zou worden, maar dat het op deze manier mis ging is jammer."

Weinig vertrouwen voor race

Yuki Tsunoda is eerlijk voor wat hij verwacht voor de race zondag. "Er moet nog een dag geracet worden. We moeten dan ons best doen om naar voren te gaan en dat moet ons doel zijn, maar het is erg lastig om naar voren te komen hier", aldus een eerlijke Tsunoda.

Ook Pierre Gasly heeft geen hoge verwachtingen voor de race op de Hungaroring, die vanaf P19 de strijd aangaat zondag. "We komen wel steeds een paar tienden tekort om met de top tien mee te gaan doen. Dat is nu al weken zo. Dat maakt het erg lastig."

Lees ook: Doohan wint weinig enerverende F2 sprintrace

Lees ook: Max Verstappen over P10 in kwalificatie: Er kan nog van alles gebeuren

Lees ook: Haas-coureurs ontevreden na kwalificatie Hongarije

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden