Pourchaire wint spannende F2 Feature race

Theo Pourchaire / ART / Italië / Monza / 2021 / Formule 2

Théo Pourchaire wint een spannende Formule 2 Feature race in Hongarije. Pourchaire vertrok vanaf de vierde positie en wist de overwinning binnen te halen. Hij deelt het podium met Enzo Fittipaldi en Ayumu Iwasa. 

Théo Pourchaire heeft de Formule 2 Feature race op de Hungaroring gewonnen. Hiermee verkleint hij zijn afstand op de koploper, Felipe Drugovich, in het klassement. Pourchaire kon profiteren van een slechte start van polesitter Iwasa en een slechte pitstop van Marcus Armstrong. 

Inhaalacties

Inhalen op de Hungaroring schijnt lastig te zijn, al bewezen de coureurs van de Formule 2 het tegendeel. Er waren veel spannende battles op de baan, wat leidde tot veel inhaalacties. Zo was Frederik Vesti na zijn pitstop naar de softs een inhaalrace aan het rijden. Hij is uiteindelijk net buiten het podium geëindigd. Ook Richard Verschoor was verwikkeld in een strijd. Hij heeft het twee momenten lastig gehad met Liam Lawson. De eerste keer wist hij hem knap achter zich te houden, maar de tweede keer had Lawson betere banden, waardoor Verschoor gezien was. Verschoor is uiteindelijk vanaf P14 naar P8 gereden en daarmee heeft hij een echte inhaalrace gereden. 

Slijtage

Dat de bandenslijtage zo hoog zou zijn had niemand verwacht. Vooral de linker voorbanden hadden het lastig bij de coureurs. Hierdoor moesten de mannen op de softs al vroeg naar binnen en hadden het nog lastig op de harde band op het einde. Vooral Drugovich had hier veel last van. Hij verremde zich bijna iedere ronde wel en moest hierdoor veel coureurs aan hem voorbij laten gaan. Hij is negende geworden, daardoor is Pourchaire op hem ingelopen in het klassement. Ook Vesti hielp zijn banden niet heel erg, hij bleef zich ook verremen op de softs. Hij wist ondanks wat vlakke kanten op de band wel wat posities goed te maken. 

Lees ook: MP Motorsport-coureur Smolyar wint natte F3 hoofdrace

Lees ook: Max Verstappen over P10 in kwalificatie: Er kan nog van alles gebeuren

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Hongarije: VT3 & Kwalificatie

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden