Twee verschillende geluiden vanuit Aston Martin na Hongarije

Sebastian Vettel Hongarije quali

De strijd tussen de Aston Martin-coureurs in de laatste fase in Frankrijk herhaalt zich nogmaals tijdens de Grand Prix van Hongarije. Deze keer is het Sebastian Vettel die er met het laatste punt vandoor gaat. Hij eindigt voor zijn teamgenoot Lance Stroll die op P11 net buiten de punten valt. 

De teamgenoten laten beiden weten zwaktes te ervaren met de auto, elk op andere dagen in het weekend. "We zullen proberen een betere zaterdag te hebben, dat is onze zwakte maar zondag kunnen we heel sterk zijn" zegt Sebastian Vettel tegenover F1.com na afloop van de race. Terwijl Stroll meldt dat "er nog werk aan de winkel is" na voor hem juist een betere zaterdag dan zondag.

Nog één bocht

Vettel, die eerder deze week zijn vertrek uit de F1 aankondigde, kwam na de inhaalactie op zijn teamgenoot nog dichtbij aan Alpine's Esteban Ocon. "Ik had eigenlijk een leuke race, ik had veel inhaalacties en gevechten, dus het was best goed. Het is duidelijk dat de VSC het racen stopte, want ik kwam heel dicht bij Esteban en ik had gewoon nog één bocht nodig, maar die kreeg ik niet."

Sebastian Vettel Hongarije

Foto: Aston Martin F1 Team

Lees ook: Max Verstappen: Ik kan het niet geloven

Lees ook: Lewis Hamilton pakt P2 en bedankt team tijdens "moeilijk jaar"

Lees ook: George Russell: Het kon veel beter vandaag

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden