Lewis Hamilton pakt P2 en bedankt team tijdens "moeilijk jaar"

door Frederique van Grinsven
Lewis Hamilton Hongarije zaterdag

Na een ijzersterke tweede helft tijdens de Grand Prix van Hongarije eindigt Lewis Hamilton met de snelste ronde op de tweede plaats voor zijn teamgenoot George Russell. Een ommekeer ten opzichte van een kwalificatie getekend door DRS-problemen waardoor de zevenvoudig wereldkampioen de race moest starten vanaf de zevende stek. "Ik wil mijn team echt bedanken voor het pushen en het nooit opgeven in dit moeilijke jaar tot nu toe."

Tijdens de laatste vijf ronden was Hamilton nog 11 seconden verwijdert van Max Verstappen op P1. Maar de kans om de Nederlander aan te vallen zou niet meer komen. "Ik hoopte dat het aan het einde zou gaan regenen, zodat ik Max zou kunnen uitdagen, maar we hadden geen ronden meer." laat Hamilton weten na afloop van de race. "Als we gisteren een betere kwalificatie hadden gehad, als de DRS in orde was geweest, waren we in de race geweest voor de overwinning. Maar met twee podiums op rij ben ik echt blij."

Back to back

Vorig weekend in Frankrijk wist Mercedes ook een dubbel podium te behalen. Russell begon de race in Hongarije vanaf pole position, maar de droom van een eerste Grand Prix overwinning mocht voor hem niet uitkomen. "Voor beide auto's om twee keer op het podium te staan, het is behoorlijk speciaal voor ons maar echt pech voor George vandaag."

Mercedes zet aan

Het is voor het eerst dit seizoen dat de top 6 met elkaar aan de haal ging voor de podiumplaatsen en Mercedes lijkt steeds meer mee te kunnen doen voor overwinningen. "De andere jongens hebben nog steeds een voorsprong, maar we zijn duidelijk het gat aan het dichten en dit is gewoon een geweldige manier om de pauze in te gaan, wetende dat we deze prestatie hebben." aldus Hamilton. "Hopelijk kunnen we wat meer in het tweede deel van het seizoen geven en met de jongens voorin beginnen te vechten."

Lees ook: Max Verstappen: Ik kan het niet geloven

Lees ook: Pourchaire wint spannende F2 Feature race

Lees ook: MP Motorsport-coureur Smolyar wint natte F3 hoofdrace

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden