Max Verstappen: Ik kan het niet geloven

Max Verstappen Canada kwalificatie pole position

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Hongarije gewonnen. Hij is vanaf P10 naar de eerste plek gereden. De Nederlander kan niet geloven dat hij gewonnen heeft. Het podium wordt compleet gemaakt door Lewis Hamilton en George Russell. 

Max Verstappen moest door motorische problemen de race vanaf de tiende plek aanvangen, maar wist de race te winnen. Zijn race was niet geheel foutloos, hij had wat problemen met zijn koppeling en had zelfs een spin. Toch heeft hij de race gewonnen. Zijn titelrivaal, Charles Leclerc, is als zesde geëindigd. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

"Ik kan het niet geloven"

Verstappen had van tevoren niet gedacht dat hij de race zou gaan winnen, want hij moest vanaf de tiende positie starten. "Van P10 naar P1, ik kan het niet geloven. Ik had gehoopt om dicht bij het podium te komen, maar dit had ik niet verwacht", aldus Verstappen.

De overwinning leek voor Verstappen veel rondes uit zicht. Hij had last van problemen met zijn koppeling en had ook nog een spin, maar hij kon profiteren van strategische fouten bij het team van Ferrari. "Het was lastig, maar de goede strategie heeft ons geholpen. Ik had moeite met de koppeling, maar dat is uiteindelijk verholpen", vertelt de Nederlander. Met de spin heeft Verstappen geluk gehad, hij verloor uiteindelijk maar één positie aan Leclerc. "Ik heb zelfs gewonnen met een spin. Ik verloor er uiteindelijk maar één positie door", vertelt Verstappen. "De spin was gewoon om mijn banden op temperatuur te krijgen", grapt de Red Bull-coureur.

Inhaalrace

Ondanks dat Verstappen vanaf P10 moest starten, sneed hij als een mes door de boter heen. Het leek hem heel gemakkelijk te gaan en hij kon ook nog eens profiteren van strategische fouten van Ferrari. "Ik heb vandaag veel gevochten met de andere coureurs, daar genoot ik van. Uiteindelijk had Charles [Leclerc] moeite met die harde band, daar kon ik goed van profiteren", aldus de Nederlandse coureur. "Het was een gekke race, maar ik ben blij dat ik gewonnen heb."

Lees ook: Max Verstappen wint spectaculaire Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Pourchaire wint spannende F2 Feature race

Lees ook: MP Motorsport-coureur Smolyar wint natte F3 hoofdrace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden