George Russell: Het kon veel beter vandaag

George Russell - Headeri

George Russell heeft vandaag genoegen moeten nemen met de derde plek. Hij mocht vanaf pole position starten, maar wist zijn eerste overwinning niet te verzilveren. Aan het einde moest hij het zelfs afleggen tegen teamgenoot Lewis Hamilton. 

George Russell kende geen gemakkelijke race vandaag en is er dan ook niet tevreden over. Hij had de beste uitgangspositie van het veld, maar heeft het niet waar kunnen maken. Hij moet het doen met een derde plek en een dubbel podium voor het team van Mercedes. Volgens de Brit kan en moet het veel beter.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Moeite 

De start van Russell was goed, tot de eerste pitstops, daarna begon hij moeite te krijgen met de banden. "We hadden een sterke start op de softs en de eerste stint ging goed. Totdat we naar de mediums gingen en het weer anders werd", aldus Russell. Volgens hem kon het daarom ook veel beter vandaag. "We moeten veel bekijken. Het kon beter vandaag en we hadden te veel moeite met de banden."

Podiums

Ondanks de moeite met de banden is hij wel tevreden over zijn podium. Het is het tweede dubbele podium voor Mercedes dit seizoen. In Frankrijk wisten ze voor het eerst met z'n tweeën op het podium te eindigen. "We hebben weer een dubbel podium voor mercedes gescoord. Dus ondanks de problemen ben ik erg blij met mijn eigen podiumplek en het dubbele podium voor Mercedes", vertelt Russell. Hij merkt wel dat Mercedes dichter bij Ferrari en Red Bull komt. "We kunnen steeds meer mee rijden met de top en dat voelt fijn."

Lees ook: Max Verstappen: Ik kan het niet geloven

Lees ook: Lewis Hamilton pakt P2 en bedankt team tijdens "moeilijk jaar"

Lees ook: Max Verstappen wint spectaculaire Grand Prix van Hongarije

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden