Teleurgesteld McLaren na Grand Prix Hongarije

lando norris hongarije 2022

De Grand Prix van Hongarije is uitgelopen op een teleurstelling voor McLaren. Waar de oranje brigade er vrijdag nog goed bij zat, kwamen ze in de race als zevende en vijftiende over de streep.

Lando Norris baalt van zijn zevende plek. "Als vierde starten en dan zevende worden, daar had ik wel meer van verwacht. Ook het gat naar de wagen voor me (62 seconden) was wel erg groot. Ik vocht met Alpine achter me, dat was mijn race. Bandenmanagement ging niet heel goed, ik verremde me op een aantal plekken. Het ging alleen niet volgens plan, jammer genoeg."

Tevreden over eerste seizoenshelft

Norris is ondanks zijn niet helemaal naar plan verlopen race wel tevereden over de eerste seizoenshelft, vertelde hij aan F1.com. "Ik ben tevreden, ik rij goed. Het hoogtepunt is het podium in Imola, met onze auto had dat niet gekund eigenlijk. We moeten nog hard werken want het gat voor ons is immens groot."

Ricciardo: Harde banden een ramp

Ook voor Daniel Ricciardo verliep de Hongaarse Grand Prix uit op een drama. "De harde banden waren een ramp en eigenlijk de softs bij de start ook al. Alleen op de mediums konden we iets doen, maar de wissel naar harde banden gooide alles overhoop."

Lees ook: Twee verschillende geluiden vanuit Aston Martin na Hongarije

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Sergio Pérez: Middelste stint werkte niet

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden