Alpine had op meer gehoopt na Hongarije

ocon alpine melbourne

De Grand Prix van Hongarije is niet volledig verlopen zoals ze bij Alpine hadden gewild. Met een achtste plek voor Fernando Alonso en een negende plek voor Esteban Ocon halen beide coureurs nog wel punten, maar het Franse team had op meer gehoopt.

Voor aanvang van de race leek het niet beter te kunnen voor Alpine. Esteban Ocon die vorig jaar hier zijn eerste overwinning wist te bemachtigen had zich als vijfde gekwalificeerd met naast hem op de zesde plek Fernando Alonso. Beide coureurs hadden een prima start en een mooie puntenfinish leek in de maak voor het team van Otzmar Szafnauer. Echter had het team niet de beste strategische beslissingen waardoor beide coureurs iets terugvielen.

Harde band

Vooral de beslissingen om beide coureurs op de harde band te zetten pakte niet goed uit:"We wilde voor een eenstopper gaan, maar we hadden moeite om de harde banden voor ons te laten werken. Al met al geen slechte middag, maar als je als zesde start had je natuurlijk op een beter resultaat gehoopt", weet Fernando Alonso te vertellen tegenover F1.com. "

Strategie

Zijn teamgenoot Esteban Ocon is het eens met het feit dat er vooral op strategisch gebied vandaag meer had ingezeten: "De strategische keuzes die wij de gehele race hebben genomen, waren niet de beste keuzes. Het had vandaag anders kunnen lopen, maar hier leren wij als team alleen maar van", aldus Ocon. Verder is Ocon blij met het feit dat beide coureurs punten hebben gescoord. "Het is belangrijk dat we vandaag allebei punten scoren waardoor we McLaren voorblijven in het constructeurskampioenschap."

Constructeurskampioenschap

Alpine zal in de tweede seizoenshelft met McLaren gaan vechten om de vierde plek in het constructeurskampioenschap. Fernando Alonso is positief gestemd over toekomst van zijn team: "De afgelopen races hebben we het goed gedaan. We hebben veel updates meegenomen die ons sterker lijken te maken. Als we met beide auto's punten scoren zoals vandaag zullen we vierde worden in het constructeurskampioenschap." Het verschil tussen de twee renstallen bedraagt momenteel vier punten in het voordeel van Alpine.

 

Lees ook: Mick Schumacher: Strategisch niet onze beste race

Lees ook: Pierre Gasly blij, Yuki Tsunoda teleurgesteld na Hongarije

Lees ook: Max Verstappen wint spectaculaire Grand Prix van Hongarije

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden