Mick Schumacher: Strategisch niet onze beste race

Mick Schumacher Hongarije

Mick Schumacher zal geen goede herinneringen overhouden aan de Grand Prix van Hongarije. De Duitser die als vijftiende startte, kende een lastige race die hij uiteindelijk als veertiende weet te eindigen.

Met twee keer achter elkaar punten voor Mick Schumacher leek de Haas-coureur zijn tegenvallende seizoen nog kleur te geven. Echter weet de 23-jarige coureur tijdens de Grand Prix van Frankrijk geen punten binnen te halen en ook in Hongarije kwam hij niet verder dan een veertiende plek.

Lastige omstandigheden

Schumacher kende een goede start en won in de openingsronde gelijk vier posities. Omdat zijn teamgenoot vroeg naar binnen moest, lag hij elfde, maar op de gele band kon hij niet dichtbij de punten komen: "De omstandigheden waren lastiger dan verwacht vandaag. De mediums werkte vandaag niet echt voor ons, waardoor onze strategie in het water viel. We hadden een goede start, maar niet meer dan dat", laat Schumacher weten aan F1.com.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mick Schumacher (@mickschumacher)

Strategie

Het team van Gene Haas koos ervoor om bij de eerste pitstop Schumacher net als zijn teamgenoot op de harde banden te zetten. De witte band werkte vandaag niet waardoor hij ver terugviel en uiteindelijk nog een keer naar binnen moest voor een set mediums. Hierdoor denkt Schumacher dat hij niet het maximale uit zijn race heeft gehaald."We hadden vandaag beter kunnen presteren", aldus Schumacher. Gevraagd naar hoe Schumacher terugkijkt op de eerste seizoenshelft is de Haas-rijder positief gestemd over de toekomst van Haas: "We hebben veel te analyseren. We moeten begrijpen hoe het nieuwe pakket werkt en zorgen dat we voor Spa alles aan de auto begrijpen." 

 

Lees ook: Teleurgesteld McLaren na Grand Prix Hongarije

Lees ook: Sergio Pérez: Middelste stint werkte niet

Lees ook: Twee verschillende geluiden vanuit Aston Martin na Hongarije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen