Christian Horner: Gesprekken met Sebastian Vettel gehad

door Steffie van Hamersveld
sebastian vettel red bull

Sebastian Vettel maakte in 2021 de overstap van Ferrari naar Aston Martin. Christian Horner maakt nu bekend dat hij destijds ook gesprekken heeft gevoerd met de Duitser voor het stoeltje naast Max Verstappen.

Sebastian Vettel was eerder onderdeel van  het team van Red Bull Racing, tussen 2009 en 2013. Vier maal op rij won hij met het Oostenrijkse team de wereldtitel, voor hij in 2014 de overstap maakte naar Ferrari. Bij de Italiaanse renstal was hij jarenlang een van de grootste concurrenten van Lewis Hamilton bij Mercedes. Echter wist Vettel met Ferrari nooit de titel binnen te slepen. Eind 2020 werd bekend dat Vettel zou vertrekken bij Ferrari en er gingen al snel geruchten over een terugkeer bij Red Bull.

Geschiedenis

Helmut Marko, adviseur bij Red Bull Racing, liet eerder in 2020 al weten niet open te staan voor een terugkomst van Vettel bij het team. Echter heeft de teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, nu aan Channel 4 laten weten dat die optie wel degelijk is overwogen. “Wat we samen hebben bereikt is natuurlijk geweldig en blijft altijd onderdeel van onze geschiedenis. Maar als Vettel terug was gekomen, zou het waarschijnlijk niet hetzelfde zijn als hoe het de eerste keer was”, aldus Horner.

Afscheid

Voor het afscheid van Vettel kan Horner zeker begrip opbrengen. “Het is onverwacht, maar voor hem denk ik wel de juiste keuze”, zegt de Brit. “Hij rijdt constant in het midden- of achterveld, daar wordt hij niet gelukkig van.” De 35-jarige coureur stapte gedurende het seizoen van 2007 in de Formule 1 en mag zich sinds 2009 nog altijd de jongste wereldkampioen Formule 1 ooit noemen.

Lees ook: Alpine overtuigd van contract met Piastri

Lees ook: Nico Hülkenberg in actie met Aston Martin op Hungaroring

Lees ook: F1 aan Tafel: Leclerc laakt hardheid

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen