Daniel Ricciardo: Ik kom sterker terug

door Zus Veldkamp
Ricciardo

Daniel Ricciardo zegt sterker terug te komen na de zomerstop. De Australiër kent geen gemakkelijke eerste helft bij het team van McLaren. Hij gebruikt de zomerstop dan ook om op te laden en daarna sterker terug te keren. Dit laat hij weten tegenover Motorsport.com.

De eerste helft van het seizoen gaat Daniel Ricciardo niet gemakkelijk af. Waar teamgenoot Lando Norris 76 punten heeft gescoord, heeft Ricciardo maar 19 punten. De Australiër gaat daarom de zomerstop optimaal gebruiken om op te laden en sterker terug te komen.

Onrustig

Het is al een aantal dagen onrustig omtrent het stoeltje van Ricciardo. Zo werd eerder deze week bekend gemaakt dat Oscar Piastri, die volgens Alpine de plek van Fernando Alonso zou overnemen, toch niet naar Alpine gaat. De geruchten zijn nu dat hij voor McLaren wil tekenen en dan vanaf 2023 daar wil rijden. Dit zou betekenen dat de toekomst van Ricciardo onzeker is. Ricciardo hoopt dan ook zijn hoofd leeg te kunnen maken tijdens de zomerstop. "Om eerlijk te zijn geven dergelijke periodes me altijd een natuurlijke reset. Na ongeveer tien tot veertien dagen in de zomerstop, is de vakantie vaak weer uit mijn systeem en komt de honger naar racen weer terug. Dit is hoe het normaal gesproken werkt bij mij. Ik kom sterker terug", aldus Ricciardo. Die deze zomerstop vergelijkt met de vorige, waar hij in de tweede seizoenshelft veel sterker was. "Het is een beetje vergelijkbaar met vorig seizoen. Toen kwam ik de tweede seizoenshelft ook met een knaller binnen en daarna begon het balletje te rollen."

ricciardo frankrijk 2022

Moeizaam

Dat het seizoen tot nu toe heel moeizaam verloopt voor Ricciardo is te zien aan het verschil met zijn teamgenoot. Hij merkt dat de MCL36 veel verschillen heeft met zijn voorgaande bolides. "Ik herinner me dat ik een stint van twintig rondjes reed en de hele tijd binnen drie tienden van de rondetijden kon blijven. Ik had volledig de controle. Dit jaar is dat verschil voor mijn gevoel veel groter.", vertelt de Australische coureur. Toch merkt Ricciardo dat er ook vooruitgang in zit. "Sommige rondjes kan ik goed samenbrengen. Daar ben ik dan content over. Een paar rondjes later zak ik vier tienden terug en baal daar dan van. Het is niet zo simpel allemaal. Er moeten een paar hordes genomen worden, dat maakt het lastig."

Lees ook: Toto Wolff: We moeten voorzichtig blijven

Lees ook: F1 aan Tafel: Overwinning Verstappen één van zijn beste

Lees ook: Alexander Albon tekent meerjarig contract bij Williams

 

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden