Fenomenale Nyck de Vries pakt pole voor E-Prix van Diriyah

1-EPS701_140302_W6I0407

Nyck de Vries heeft pole gepakt voor de E-Prix van Diriyah. De Nederlander liet met drie paarse sectoren de snelste tijd achter zijn naam noteren, en pakte daarmee de eerste poleposition van zijn Formule E-carrière. Robin Frijns kon door zijn crash in VT2 niet deelnemen aan de kwalificatie, hij start als 24e. 

De kwalificatie verliep heel soepel voor De Vries. De Nederlander zette daar al de snelste tijd neer en plaatste zich vrij gemakkelijk voor de superpole-sessie. Edoardo Mortara en Pascal Wehrlein kwamen nog binnen één tiende van een seconde, maar in de superpole-sessie wist de Vries ze met maar liefst zes tienden voor te blijven.

De Vries zal de eerste E-prix in Diriyah vanaf poleposition vertrekken naast Pascal Wehrlein. De Duitser weet zijn debuut bij Porsche knap te beginnen met een plaats op de eerste startrij. Edoardo Mortara en Rene Rast starten vanaf de tweede startrij. Opvallend waren de DS Techeetah's. Regerend wereldkampioen Antonio Felix da Costa en tweevoudig wereldkampioen Jean-Eric Vergne kwamen niet verder dan een 21 en 22e plek. De eerste E-Prix van Diriya begint om 18.00 uur Nederlandse tijd en is live te volgen bij Ziggo Sport.

Lees ook: Nyck de Vries: “Toeslaan als eindstand wordt bepaald”

Lees ook: Robin Frijns: “We hebben niet de snelste auto”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen