Fernando Alonso: "Auto is hele weekend al geweldig"

door Jacobine van den Berg
jm2119no310

Fernando Alonso kijkt zeer tevreden terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar. Hij zal de race vanaf de vijfde plek starten op zijn zachte band. De Spanjaard is van mening dat het een lange race gaat worden en hij nog met AlphaTauri kan vechten voor het constructeurskampioenschap.

Na afloop reageert de Spanjaard bij Ziggo Sport. "We hebben gepusht en ik ben er heel blij mee, de auto is dit hele weekend al geweldig. Nu in de avond kwalificatie met weinig brandstof en nieuwe banden was het fijn om te rijden. Het liefst rij ik de hele nacht nog door, maar we moeten nog even wachten tot de race, ik kijk ernaar uit."

Meeste inhaalacties

Jack Plooij wijst de Alpine-coureur op het feit dat hij de coureur is met de meeste inhaalmomenten dit seizoen, hij vraagt waar het gaat stoppen als hij op deze voet verder gaat. "We gaan het tijdens de race zien, maar ik had daar helemaal niet aan gedacht. Achteraf was het beter geweest om achteraan te starten zodat ik nog meer kon inhalen, maar ik ben liever vijfde."

Alonso is van mening wel voor zijn positie te zullen moeten vechten, "We hebben nog wat mensen op de mediums achter ons zitten, en het wordt voor ons een lange race op de softs, maar het is de keuze die we hebben gemaakt. Ons doel is om AlphaTauri voorbij te gaan in het constructeurskampioenschap. Ze starten op de vuile kant van het veld dus we gaan het zien."

Lees ook: Max Verstappen: “Gat naar Lewis was té groot”

Lees ook: Lewis Hamilton: “De laatste ronde was geweldig”

Lees ook: Bottas over race Qatar: “Wordt twee tegen één”

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen