Fernando Alonso blij met kwalificatie: We waren zeer competitief

lance stroll qatar 2023 vrijdag

Fernando Alonso zal de Grand Prix van Qatar zondag vanaf de tweede startrij starten. Hoewel de Aston Martin-coureur optimistisch is over de snelheid en competitiviteit van zijn auto, is de stemming aan de andere kant van de garage een stuk grimmiger. Teamgenoot Lance Stroll wist het in de kwalificatie niet verder te schoppen dan Q1 en start de race zondag vanaf P17.

Fernando Alonso is blij met het resultaat van de kwalificatie, zo laat hij weten aan F1.com. ''Ik ben blij met de prestaties van vandaag, de auto voelde snel aan in FP1 ondanks de lastige omstandigheden. We waren competitief in de kwalificatie. Dit is nog maar de eerste stap, het weekend is nog lang. Er zijn veel racerondes vanwege de sprintrace en de hoofdrace, maar dit is een goed begin.’’ Ondanks de competitieve auto dit weekend is Alonso minder optimistisch over de kansen van Aston Martin tegenover McLaren. ''McLaren heeft het momentum, beide auto’s scoren veel punten. Ze zijn erg sterk. Uiteindelijk zullen ze ons inhalen, en dat zullen we moeten accepteren. Tot nu toe staan we nog steeds voorop en zullen we onszelf elke race proberen te verdedigen.''

Frustraties bij Lance Stroll

Teamgenoot Lance Stroll kwalificeert zich als zeventiende voor de Grand Prix van Qatar en is daar absoluut niet over te spreken. Na zijn uitschakeling in Q1 kwam de Canadees zichtbaar gefrustreerd de auto uit. Stroll kan kort zijn over hoe hij de rest van zijn weekend voor zich ziet. ''Gewoon blijven rijden'', laat hij weten tegenover F1.com.

Lees ook: Ferrari-junior Ollie Bearman rijdt twee vrije trainingen voor Haas F1

Lees ook: Max Verstappen zet eerste stap richting wereldkampioenschap met pole position

Lees ook: Frans Verschuur in F1 aan Tafel: Zou Sargeant direct vervangen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden