Fernando Alonso snelste in tweede training in Saudi-Arabië

Alonso 2024 Jeddah

Fernando Alonso sluit de tweede vrije training als snelste rijder af. De Spanjaard is ruim twee tienden sneller dan George Russell. Op de derde plek is Max Verstappen drie tienden langzamer dan de Aston Martin-coureur.

Na een vertraging van tien minuten begon de vrije training in Jeddah. De raceleiding heeft niet onthuld waarom er vertraging was. Volgens het Haas-team en Duitse media zou het te maken hebben gehad met een losliggend putdeksel. Dit bekende probleem heeft de afgelopen weken al voor problemen gezorgd. Na de vertraging ging bijna iedereen meteen de baan op, nodig ook omdat VT2 op dezelfde tijd zal plaatsvinden als de kwalificatie op vrijdag en dus is het een belangrijke maatstaf.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Tijdlijst

Fernando Alonso was over één ronde buitengewoon snel, met maar liefst twee tienden seconden voorsprong op de tweede plaats, in de vorm van George Russell. Max Verstappen finisht als derde gevolgd door Charles Leclerc en Sergio Pérez. Hoewel de achterstand van Verstappen meer dan drie tienden was op Alonso, was de Nederlander op race pace stukken sneller.

Incidenten in Saudi-Arabië

Logan Sargeant had bijna een groot incident. De Amerikaan was bezig aan een hotlap, maar daar was Lewis Hamilton niet van op de hoogte. Lewis Hamilton had geen waarschuwing van zijn ingenieur gekregen over aankomend verkeer, dus had hij echt geluk dat Sargeant hem nog net kon ontwijken. Hamilton moet zich hiervoor verantwoorden bij de wedstrijdleiding. Even daarvoor was Russell ook al betrokken bij een soortgelijk incident, maar dat was lang niet zo gevaarlijk als in dit geval.

 

Lees ook: Max Verstappen snelste in eerste vrije training in Saoedi-Arabië

Lees ook: Verstappen: "Geen plannen om Red Bull te verlaten bij goede prestaties"

Lees ook: Wederom vertrek bij Alpine, ingenieur Bob Bell naar Aston Martin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden