Verstappen: "Geen plannen om Red Bull te verlaten bij goede prestaties"

Verstappen in auto Bahrein test

Afgelopen dagen werd er veel gesproken over een mogelijke overstap van Max Verstappen naar het team van Mercedes. Dit werd vooral gevoed doordat vader Jos vorige week te zien was met Mercedes-teambaas Toto Wolff. Verstappen heeft echter tijdens de mediasessies in Jeddah aangegeven dat hij geen intentie heeft om Red Bull te verlaten, zolang de prestaties goed zijn. 

Zoals verwacht kwamen er tijdens de mediasessie in de paddock van Jeddah voornamelijk randzaken aan bod, waarbij ook de toekomst van Verstappen ter sprake werd gebracht. Wanneer hem direct gevraagd wordt of hij zijn Red Bull-contract, dat loopt tot en met 2028, zal uitdienen, zegt de Nederlander er het volgende over: "Dat is altijd de intentie geweest bij het tekenen en dat is ook waarom we zo'n lange tijd hebben getekend. Het draait om de prestaties van de auto. Vanaf 2026 vormen die prestaties natuurlijk een vraagteken door het nieuwe reglement, maar dat wist ik ook al toen ik tekende. Ik weet wat ze voor mij hebben betekend in mijn carrière, dus de intentie is absoluut om bij dit team te blijven. Ik voel me goed hier en zolang we presteren, is er geen reden om weg te gaan."

De prestaties van de toekomst hangen natuurlijk af van hoe Red Bull met de nieuwe motorreglementen, die in 2026 ingaan, omgaat. Verstappen laat weten dat er nog niks te zeggen valt over hoe de motor van Red Bull Powertrains gaat presteren. "Dat is onmogelijk om te weten. Het is werk in uitvoering en ik weet dat veel mensen enorm hard aan die motor werken. Je moet het proces vertrouwen en dan zien of het een snelle motor is als die eenmaal klaar is", aldus Max Verstappen.

Verstappen Jeddah 2024 media day

Foto: Red Bull Content Pool
 

Mercedes-overstap niet helemaal uit te sluiten

Ondanks dat de intentie van Verstappen is om bij Red Bull te blijven, sluit de Nederlander een eventuele overstap naar Mercedes niet uit. "Niemand had aan zien komen dat Lewis Hamilton naar Ferrari zou gaan. In het leven weet je nooit wat er gaat gebeuren, wat er op je pad komt en wat er om je heen gebeurt. Daarom kun je nooit honderd procent zeggen dat iets op een bepaalde manier zal gaan. Zo benader ik mijn leven in algemene zin en om eerlijk te zijn denk ik er niet al te veel over na. Zolang ik tevreden ben bij het team en de prestaties er zijn, is er geen reden om weg te gaan", aldus de drievoudig wereldkampioen. 

Russell Brazilie in racepak

Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Russell ziet Max als teamgenoot wel zitten

"Elke coureur is wat mij betreft welkom", zo laat Mercedes-coureur George Russell weten. Russell zijn huidige teamgenoot Lewis Hamilton zal na dit seizoen vertrekken en dus werd ook de Brit gevraagd wat hij van Verstappen als teamgenoot zou vinden. "Ik wil altijd tegen de beste teamgenoot racen. Ik denk dat ik me met elke coureur kan meten en elke teamgenoot kan verslaan. Max is nu de beste coureur. Elk team dat hem kan vastleggen, zal dat doen of er in ieder geval voor openstaan." 

 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: Wederom vertrek bij Alpine, ingenieur Bob Bell naar Aston Martin

Lees ook: Steeds meer aantijgingen tegen FIA-voorzitter Ben Sulayem

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden