Fernando Alonso tevreden met race in Saoedi-Arabië: ''P5 voelt heel goed''

Aston Martin Saoedi Arabie 2024

Fernando Alonso is als vijfde gefinisht in Jeddah en scoort daarmee tien punten voor het team van Aston Martin. Teamgenoot Lance Stroll crashte vroeg in de race en neemt geen punten mee naar huis.

Fernando Alonso is tevreden met zijn vijfde plek. Volgens de Spanjaard heeft het team van Aston Martin nog wel een grote stap te zetten op het gebied van racepace. Alonso is blij dat hij zich in ieder geval comfortabel voelt in de auto. ''De race ging goed, de pace was beter dan in Bahrain. Ik denk dat we sneller waren in de kwalificatie dan in de race, maar we konden in de race wel vechten met McLaren en Mercedes. Red Bull en Ferrari waren ons nog net een stap voor. Het is een kleine stap in de juiste richting, maar zeker op het gebied van racepace moeten we nog een stap gaan maken. Ik ben blij met hoe de race is gegaan, P5 voelt heel goed,'' vertelt de Spanjaard na afloop van de race aan F1.com.

Fout van Lance Stroll

Teamgenoot Lance Stroll is minder positief over zijn race. De Canadees maakte een fout in de zevende ronde van de race en klapte met een redelijk hoge snelheid tegen de tecpro-barriers. Stroll legt de fout volledig bij zichzelf, zo vertelt hij aan F1.com. ''Ik raakte de muur aan de linkerkant van bocht 22, dat was een vergissing. Het is echt heel jammer, maar we gaan ons nu focussen op Australië.''

Lees ook: Mercedes-coureurs na afloop: "Frustrerende race"

Lees ook: VCARB in Saoedi-Arabië simpelweg te langzaam

Lees ook: Max Verstappen wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden