Mercedes-coureurs na afloop: "Frustrerende race"

hamilton, jeddah, 2024

Voor beide Mercedes-coureurs was het een frustrerende race in Saudi-Arabië. Russell kwam niet voorbij aan Alonso waarmee hij eindigde op P6 en Hamilton viel ver terug na zijn pitstop en eindigde op P9. Na afloop waren ze het met elkaar eens dat er nog een aantal stappen gezet moeten worden willen ze de strijd aan gaan met Red Bull. 

Na een redelijke kwalificatie mochten Russell en Hamilton starten vanaf P7 en P8. Beide coureurs waren goed weg en konden hun positie goed behouden. Wanneer de safety car op de baan kwam, besloot Hamilton om buiten te blijven en door te rijden op zijn medium banden. Samen met Norris waren zij de enige die de keuze hadden gemaakt om niet te gaan wisselen tijdens de safety car. "We hebben geprobeerd om heel lang door te gaan omdat we eigenlijk hoopten voor een virtual safety car of iets dergelijks. Helaas kwam deze niet, maar het was het risico waard", legt Hamilton achteraf uit bij F1.com. Ook Russell had het lastig tijdens de race. Hij kwam na de pitstop achter Alonso terecht en heeft hem niet meer kunnen inhalen. "Ik heb de hele race de achterkant van Alonso zijn auto gezien. Voor 40 ronden heb ik tussen de 1.1 en 1.6 seconden achter hem gezeten. Wanneer hij sneller ging, ging ik mee en andersom. Het was een frustrerende race", aldus Russell. 

"Het zal lastig worden in de komende races"

Volgens Hamilton zal het in de komende races lastig gaan worden voor het team. "Op de circuits met hogesnelheidsbochten zullen we een nadeel hebben vanwege het huidige pakket wat er op de auto zit." Russell geeft ook aan dat de snelheid wisselt per dag in een raceweekend, maar ook op verschillende circuits. Volgens hem moet er hier naar gekeken worden zodat het team er iets aan kan doen richting de komende races. "In de afgelopen twee weken hebben we niet echt kunnen laten zien wat we kunnen. Wel zitten we dicht bij teams als McLaren en Aston Martin."

Lees ook: Max Verstappen: "Een fantastisch weekend"

Lees ook: Pérez: "Stap vooruit ten opzichte van Bahrein"

Lees ook: Race Gemist: GP Saoedi-Arabië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden