Max Verstappen: "Een fantastisch weekend"

Verstappen met team Saoedi-Arabië 2024

Max Verstappen wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Red Bull-coureur rijdt een sterke race en verliest geen moment de controle. Dit is zijn tweede overwinning van het seizoen. 

Max Verstappen begon de Grand Prix van Saoedi-Arabië vanaf pole position. Hij wist die positie vast te houden, ondanks de eerste krappe bocht. Het enige moment dat hij de leiding uit handen gaf was na zijn pitstop tijdens de safety car. Echter, wist hij na een paar rondes de eerste plek weer te veroveren. Verstappen staat momenteel eerste in het klassement met 51 punten. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Langere stint

Al vroeg in de race kwam de safety car de baan op. Lance Stroll belande na een touché met de muur in de barrier. Hierdoor besloot Verstappen vroeg naar de witte band te wisselen. Hierdoor had hij wat meer moeite tegen het einde van de race. "De laatste stint was iets langer dan we wilden, maar dat kwam door de safety car. Daardoor was het wel wat gladder, al helemaal toen ik achterblijvers tegenkwam", aldus Verstappen tegenover F1.com. Niet alleen had Verstappen wat 'moeite' met zijn banden, ook met het fysieke gedeelte van de baan. "Het circuit bestaat uit veel hoge snelheidsbochten. Je krijgt veel G-krachten op je nek. Dat maakt het fysiek een zware race en dat merk je wel als je de auto uitstapt, vertelt de Nederlander. Dat de Red Bull een goede auto is blijkt uit de overwinning van Verstappen. De Nederlandse coureur kon met gemak wegrijden bij de rest. Hij is dan ook tevreden met het verloop van het weekend. "Over het algemeen was het een goed weekend. De auto voelt goed aan, ik kan veel met de bolide. Dat is een goed teken."

Lees ook: Race Gemist: GP Saoedi-Arabië

Lees ook: Max Verstappen wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: Enzo Fittipaldi wint spectaculaire hoofdrace in Saudi-Arabië

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden