Ferrari blijft SF21 tot juni doorontwikkelen

door Hidde Wissels
Sainz-bahrein-ferrari

Het team van Ferrari gaat de bolide van dit jaar tot juni doorontwikkelen, waarna het dan de volledige focus gaat leggen op de auto van 2022. Dat weet de Duitse website auto-motor-und-sport.de te melden. 

De Scuderia is een stuk beter begonnen aan het seizoen vorig jaar. Charles Leclerc moest 'slechts' zes tienden toegeven op de poleposition tijd van Max Verstappen en wist het team twaalf punten voor het constructeurskampioenschap te scoren. Door de nieuwe regels waren alle auto's langzamer dan in november 2020. Maar geen van hen verloor zo weinig tijd op zichzelf als Ferrari. Met 0,521 seconde was Ferrari het enige team dat minder dan een seconde verloor.

''Vorig jaar was het gemakkelijk om een Ferrari in te halen''

Teambaas Mattia Binotto erkent dat het een positief begin van het seizoen is voor Ferrari. "We hebben ons op alle vlakken weten te verbeteren; de motor, de aerodynamica en de correlatie tussen de windtunnel en het circuit." Voormalig McLaren-coureur Carlos Sainz zei tegen het team: "Vorig jaar was het gemakkelijk om een ​​Ferrari op het rechte stuk in te halen. Nu kunnen we weer andere auto's aanvallen."

De prestaties van de motor zijn aanzienlijk verbeterd. Volgens schattingen van Ferrari staat het team nu op de tweede of derde plaats in de vermogensranglijst. Het team loopt niet ver achter op klassementsleider Mercedes. De efficiënte aerodynamica levert minstens een even grote bijdrage.

Maar er is nog een hoop werk aan de winkel voor Ferrari. Zo werd de auto een stuk langzamer gedurende de race in Bahrein. Men dacht dat het kwam door bandenmanagement, maar dat kon Ferrari niet bevestigen. Waarschijnlijk heeft de bolide, ten opzichte van de concurrentie, meer last van de wind wat de auto onvoorspelbaar maakt. Volgens de engineers is er nog winst valt te halen in de snelle bochten.

Ferrari verwacht in Imola beter voor de dag te komen dan in Bahrein. Het neemt ook een kleine aerodynamica-upgrade mee. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag gaat het team nieuwe vleugels en een nieuwe vloer testen. Er zitten nog meer upgrades aan te komen, maar die zullen pas in Portimão geïntroduceerd worden.

Ferrari is van plan om de huidige auto nog twee maanden te ontwikkelen en in juni volledig over te schakelen naar 2022.

Lees meer:

Gasly: ''We kunnen strijden met McLaren en Ferrari''

Ferrari wil naar de top van het klassement met nieuwe motor

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen