Ferrari-chef ontkracht geruchten over managementwijzigingen

170001_new_ges

Ferrari is niet van plan om het management van de renstal overhoop te gooien. Dat schrijft John Elkann, de president-directeur van de Italiaanse sportwagenfabrikant, in een open brief in de Gazzetta dello Sport.

Sinds het vertrek van Maurizio Arrivabene en de promotie van Mattia Binotto tot teambaas, wordt er druk gespeculeerd over onenigheid binnen de Scuderia en verdere wijzigingen in het management. Zo zou oud-teambaas Stefano Domenicali zijn gepolst om technische man Binotto te helpen bij het leiden van het team en zou Louis Camilleri’s positie als directeur van Ferrari ter discussie staan.

Elkann gaf zelf voeding aan de geruchten door begin deze week tijdens de Auto Show in Detroit te zeggen dat hij sinds een paar maanden wat meer betrokken was bij Ferrari, omdat er behoefte was aan een sterkere organisatie van het team.

Maar in de brief in Gazzetta dello Sport ontkracht Elkann de geruchten: "Ik lees met verbazing dat er mij woorden en meningen in de mond worden gelegd over Ferrari, woorden en meningen die ik nooit heb geuit en die niet mijn gedachten weergeven. Ik voel me dan ook verplicht om helderheid te verschaffen, in het belang van de lezers en de waarheid." De brief is opmerkelijk omdat de kleinzoon van FIAT-grootaandeelhouder Gianni Agnelli vrijwel nooit in de openbaarheid verschijnt.

"De aanstelling van Mattia Binotto is geen 'ommekeer' in management en komt niet voort uit onenigheid binnen het team. In tegenstelling: het was een beslissing die het bedrijf samen met Maurizio Arrivabene heeft genomen. Het werk van Mattia is gebaseerd op de fundatie die de afgelopen jaren is opgebouwd. Het is een continue lijn van evolutie, zeker geen breuk met het verleden", aldus Elkann.

De 42-jarige Elkann is dan ook niet van plan om Camilleri te laten gaan: "Ik committeer mij net als CEO Louis Camilleri totaal aan de stabiliteit bij Ferrari. Samen met de vrouwen en mannen van Ferrari zullen we de doelen halen die we ons vorig jaar hebben gesteld."

Domenicali zou overigens zelf al hebben aangegeven niet terug te willen keren naar Ferrari. De Italiaan was van eind 2007 tot en met 2014 teambaas van de Scuderia. Inmiddels is hij CEO van Lamborghini.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden