Ferrari-coureurs ontevreden na tegenvallende kwalificatie

charles leclerc vrijdag qatar 2023

Charles Leclerc en Carlos Sainz zijn niet tevreden met hun kwalificatieresultaat voor de Grand Prix van Qatar. Charles Leclerc kwalificeerde zich als vijfde op het Losail International Circuit, maar is nog niet tevreden met de snelheid van de auto. Teamgenoot Carlos Sainz kwam niet verder dan Q2 in de kwalificatie en zal de Grand Prix van Qatar vanaf de twaalfde plek moeten starten.

De Ferrari-coureurs ervaarden allebei geen vlekkeloze kwalificatie. Leclerc had vooral moeite met de snelheid van de auto in de eerste ronde na het verlaten van de pitstraat. ''We hadden veel moeite met de eerste getimede ronde. We waren wel sterk in de tweede getimede rondes, maar de eerste ronde vanuit de garage worstelde ik als een gek met de achterbanden. Dat is ook de reden dat ik het moeilijk had in Q3, want daar had ik eigenlijk maar één getimede ronde. Ik moest mijn eerste run in Q3 afbreken nadat ik in de eerste sector wijd ging, waardoor ik nog maar één ronde over had om een snelle tijd neer te zetten. Al met al hebben we gemaximaliseerd wat we hadden. We moeten aan de slag om in de rest van het weekend het tempo direct te vinden,'' aldus de Monegask tegen F1.com.

'Q2-exit verbaast me niet'

Ook Carlos Sainz had het moeilijk tijdens de kwalificatie. Hij kwam niet verder dan Q2 en start de Grand Prix van Qatar zondag vanaf de twaalfde plek. Sainz had tijdens de kwalificatie last van te weinig grip, zo laat hij weten aan F1.com. ''Vanaf het begin had ik nogal wat moeite met de balans van de auto. In FP1 slaagde ik erin om een goede grip te krijgen op de nieuwe ondergrond, maar toen de temperatuur van de baan daalde, kon ik gewoon geen grip meer vinden. Ik had het zwaar, dus het verbaast me niet dat ik er in Q2 al uit lag. Het wordt lastig zondag, we beginnen best ver achteraan op een circuit waar inhalen lastig is gebleken. Mijn voornaamste focus is om te kijken wat we de rest van het weekend beter kunnen doen.''

Lees ook: Sergio Pérez: Het was een ontzettend lastige kwalificatie

Lees ook: Norris na kwalificatie: Ik heb het gewoon verknald

Lees ook: Fernando Alonso blij met kwalificatie: We waren zeer competitief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden