Ferrari-directeur niet blij met plannen Liberty Media

150200_news

Na teambaas Maurizio Arrivabene uit nu ook Ferrari-directeur Sergio Marchionne flinke kritiek op de nieuwe motorplannen van Liberty Media.

Marchionne gaat zelfs zover dat hij dreigt om de Scuderia uit de Formule 1 terug te trekken als de plannen niet worden gewijzigd.

Liberty Media presenteerde afgelopen dinsdag een set nieuwe motorreglementen die vanaf 2021 moeten ingaan. Het belangrijkste doel: de krachtbronnen eenvoudiger, goedkoper, maar ook luider maken. De motorfabrikanten Mercedes en Renault zien niets in die plannen omdat zij opzien tegen de hoge kosten die de ontwikkeling van een nieuwe motor met zich meebrengt.

Zonder al te veel op details in te gaan is ook Marchionne niet heel erg blij met de plannen: “Formule 1 is sinds de dag van onze geboorte onderdeel van ons DNA, maar als we de zandbak gaan aanpassen tot het punt dat deze onherkenbaar is als zandbak, dan wil ik er niet meer in spelen.” Ook gaf de Ferrari-topman aan dat het steigerende paard haar status als merk en op de markt in stand zal moeten kunnen houden, anders heeft het geen zin in de Formule 1 te blijven, meent Marchionne.

Volgende week dinsdag komt de Strategy Group – waarin onder andere de teams zijn vertegenwoordigd – bijeen om over de reglementswijzigingen te praten.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden