Ferrari: Gat naar Red Bull volledig gedicht

door Patrick Wuite
Leclerc oostenrijk 2022

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto is het gat wat zij hadden naar Red Bull volledig gedicht nadat Ferrari een nieuwe achtervleugel introduceerde voor meer topsnelheid.

Ferrari schoot uit de startblokken met een dubbelzege in Bahrein en een overwinning in Australië, maar daarna sloeg de klad erin, door betrouwbaarheidsproblemen en strategische fouten. Maar Ferrari kon Red Bull ook niet echt bijbenen op Imola en in Miami en dat kwam mede door de superieure topsnelheid van de Red Bull. Ferrari kwam met een antwoord daarop en bracht een nieuwe achtervleugel in Canada, waarmee het grote voordeel van Red Bull teniet is gedaan, zo stelt Mattia Binotto.

"We hadden een behoorlijk nadeel op de rechte stukken. We hebben hard gewerkt aan een nieuwe efficiëntere achtervleugel en daarmee hebben we het gat gedicht. De verschillen zijn nu echt verwaarloosbaar, al denk ik dat zij (Red Bull, red.) nog steeds een klein voordeel hebben, maar in de bochten kunnen wij het verschil maken", tekende Binotto op aan RaceFans.

Binotto Monaco

Kampioenschap

Door de zege van Carlos Sainz in Engeland en de triomf van Charles Leclerc in Oostenrijk is Ferrari langzaam het gat in het rijderskampioenschap en constructeurskampioenschap aan het dichten. Max Verstappen leidt nog steeds het kampioenschap, maar het gat naar Leclerc is geslonken naar 38 punten. In het constructeurskampioenschap staat Red Bull fier bovenaan met een voorsprong van 56 punten op het Italiaanse team.

Lees ook: Max Verstappen: Track limits discussie één grote grap

Lees ook: F1 herdenkt Jules Bianchi

Lees ook: Indy Dontje, Meindert van Buuren en Lambert Timmers te gast in F1 aan Tafel

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden