Max Verstappen: Track limits discussie één grote grap

max verstappen oostenrijk 2022

Max Verstappen noemt de hele track limits discussie één grote grap, nadat er in Oostenrijk veel gedoe was omtrent de baanlimieten. Het is niet goed voor de sport, stelt de regerend wereldkampioen.

43 overtredingen! Een ongekend hoog aantal. Vrijwel alle coureurs gingen in Oostenrijk tijdens de race over de witte lijn en kregen een waarschuwing van de wedstrijdleiding. Vier coureurs gingen te vaak van de baan en kregen zelfs een tijdstraf. Een absurd aantal en dus is de discussie rond de track limits weer volledig aangewakkerd, onder aanvoering van Max Verstappen. 

"Het is gewoon niet goed voor de sport. Dit kan echt beter", stelt de Nederlander. "Het is te makkelijk om te zeggen dat je niet met vier wielen buiten de witte lijn moet komen, want zo makkelijk is het niet. Als je door een blinde bocht gaat, je hebt wat onderstuur en je banden zijn een beetje versleten dan ga je, zonder dat je het door hebt, over de witte lijn. Maar winnen we daar tijd mee? Misschien wel, misschien niet", aldus Verstappen tegenover Motorsport.com.

Red Bull Max Verstappen Oostenrijk 2022 Clive Rose Getty Images

Paul Ricard

Zijn teambaas Christian Horner verwacht dat de problemen alsmaar groter worden in Frankrijk op het circuit van Paul Ricard, waar er alleen maar uitloopstroken zijn. "Het karakter van het circuit nodigt de coureurs uit om de track limits te gebruiken. Je kan daar echt tijd mee winnen op dit circuit", aldus Horner.

Lees ook: Christian Horner: Track limits enorm probleem in Frankrijk

Lees ook: Alexander Albon: Basis tweede seizoenshelft is gelegd

Lees ook: Aston Martin krijgt extra investeerders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden