Aston Martin krijgt extra investeerders

vettel stroll aston martin oostenrijk 2022

Het team van Aston Martin heeft nieuwe investeerders gevonden. Een Saoedisch staatsfond genaamd Public Investment Fund gaat voor een groot aandeel bij Aston Martin.

Met de investeringen van het Saoedische bedrijf wordt de ergste financiële druk, die er al nauwelijks was, verlaagd. Het aantrekken van PIF als investeerder wordt door het bedrijf Aston Martin F1 gezien als 'een partner in aandelen en strategische investeringen.' Het bedrag wat hiermee opgehaald wordt lijkt rond de 650 miljoen pond uit te komen.

Groeien

Lawrence Stroll, grootaandeelhouder bij Aston Martin en vader van coureur Lance Stroll, is in zijn nopjes met de binnenkomst van de Saoedische investeerders. "Het helpt ons enorm. We kunnen onze strategische lange termijndoelen gaan implementeren en we kunnen sneller onze groeidoelen gaan bereiken."

Lawrence Stroll Vettel

Lawrence Stroll verliest met de investering wat invloed, maar blijft de grootste aandeelhouder. Ook Mercedes-Benz is aandeelhouder bij de Britse renstal en heeft zijn aandeel binnen het team van Aston Martin verminderd.

Aramco en McLaren

De naam PIF is wat onbekend, maar onder andere Aramco is eigendom van het investeringsfonds. De oliemaatschappij staat al prominent op de achtervleugel van de groene boldies van Aston Martin. Naast Aston Martin is ook McLaren onderdeel van het aandelenportefeuille van de Saoedi's. 

Lees ook: FIA houdt voet bij stuk, aangekondigde maatregelen worden toegepast

Lees ook: AlphaTauri met upgrades richting Frankrijk

Lees ook: Lewis Hamilton kritisch op anti-discriminatie campagne: Loze belofte

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden