Ferrari geeft hoop voor titels nog niet op

Mekies Vasseur

Het team van Ferrari is na de moeilijke seizoensstart niet bij de pakken neer gaan zitten. Teambaas-Frédéric Vasseur ziet nog kansen en denkt dat de aangekondigde updates voor Australië een stap vooruit zijn.

Red Bull lijkt het te kloppen team, maar Vasseur ziet wel kansen om ze bij te halen. "Ik denk dat het wel kan ja. We moeten ons niet richten op het dichten van het gat naar Red Bull, maar op onze eigen ontwikkeling. We moeten onze zwakke punten herkennen en die verbeteren. Dan zien we wel waar we komen."

Tegenvaller Saoedi-Arabië

Vasseur erkent dat Saoedi-Arabië tegenviel, maar is niet pessimistisch over de rest van het seizoen. "We hebben eigenlijk nog best een goed weekend gehad, maar we maakten het slecht af. De auto was goed, we hadden geen onder- of overstuur en ook de ligging op de baan was volgens mij helemaal niet slecht. We denken dat de harde banden ons niet hielpen."

Ferrari pitstop 2023

Updates Australië

Naar de Grand Prix van Australië neemt het team voldoende updates mee, kondigde Vasseur aan. "We hebben al updates in de productie. Na een slechte grand prix gooien we niet zomaar de ontwikkelingsprogramma omver na een matige race. Dat zorgde niet voor grote paniek bij onze fabriek. We houden ons eigen doel voor ogen." 

Lees ook: Het racende leven van Horner

Lees ook: McLaren neemt afscheid van technisch directeur James Key

Lees ook: Atlantic City bouwt Formule 1-circuit

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden