Atlantic City bouwt Formule 1-circuit

door Gijs Leuvenink
1920x1080-FIA-Formule-1-Vlaggen

De Amerikaanse stad Atlantic City heeft de plannen voor de bouw van een Formule 1-circuit goedgekeurd. De gemeenteraad van de gokstad laat een parcours bouwen op een oud vliegveld.

Atlantic City bouwt de baan doelgericht voor de Formule 1. Zij willen naast Austin, Miami en Las Vegas de vierde Amerikaanse Grand Prix gaan organiseren. Daarmee wil de stad inspringen op de enorme populariteit van de koningsklasse van de autosport en een graantje meepikken van de economische kansen die een grand prix bieden.

Vliegveld

De baan wordt aangelegd op een oud vliegveld, dat sinds 2006 niet meer open is. Bader Field, zoals het vliegveld heet, wordt in tussen de zes en negen jaar omgebouwd tot een circuit en er zullen ook woningen en winkels gevestigd worden. De gemeenteraad van Atlantic City gaat er vanuit dat er rond de 1500 banen gecreëerd worden. 

circuitatlanticcity

Vier grands prix

Mocht het de Amerikaanse plaats lukken de Formule 1 naar het circuit te halen, dan zullen er dus vier Amerikaanse grands prix afgewerkt worden. Het zou dan een unicum worden, tot nu toe is er nog geen land geweest waar vier keer in één seizoen geracet werd. 

Lees ook: Russell over straf Alonso: Moeten ons gezond verstand gebruiken

Lees ook: Het racende leven van Horner

Lees ook: McLaren neemt afscheid van technisch directeur James Key

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden