Russell over straf Alonso: Moeten ons gezond verstand gebruiken

door Tim Koenders
George Russell Belgie

George Russell is het niet eens met de straf die Fernando Alonso kreeg tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Spanjaard kreeg een tijdstraf omdat hij niet goed gepositioneerd was bij de start van de tweede race van het jaar.

In de Formule 1 hebben we nog niet vaak gezien dat een coureur een straf krijgt omdat hij niet goed gepositioneerd staat bij de start. Een coureur moet namelijk binnen de witte lijnen op de startpositie staan en met de voorband op de gele streep. Tijdens de openingsrace van het seizoen kreeg Esteban Ocon een straf omdat hij niet goed stond opgesteld. Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië gebeurde Fernando Alonso hetzelfde. George Russell is het niet eens met de straffen die beide coureurs hebben gekregen.

Fernando Alonso zondag Jeddah 2023

Weinig zicht

"Het is zo lastig. We zitten zo laag, we zien misschien alleen het bovenste stukje van de band. De grond zelf kunnen we niet zien.” Dat liet de Mercedes-coureur weten volgens Motorsport.com. “Er zijn natuurlijk lange gele lijnen die uitsteken maar ook die zien we eigenlijk niet. De witte lijnen aan de zijkant kunnen we dus al helemaal niet zien. Het is gewoon erg lastig dus ik vind dat men op dit soort momenten het gezond verstand moet gebruiken.”

Lees ook: Alpine na Saudi-Arabië: Basis is gelegd

Lees ook: Lance Stroll na vroege uitvalbeurt: Ik verloor elke ronde snelheid

Lees ook: Olav Mol over inhaalrace Verstappen: Maximale eruit gehaald

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden