Alpine na Saudi-Arabië: Basis is gelegd

door Olav Veenhof
Pierre Gasly in auto Bahrein 2023

Pierre Gasly en Esteban Ocon zijn tevreden over het verloop van de Grand Prix van Saudi-Arabië. Een negende plek voor Gasly en een achtste plek voor Ocon bezorgen het team punten voor de tweede keer op een rij.

Het was te hopen voor Esteban Ocon dat hij zijn dramatische raceweekend in Bahrein kon wegspoelen met punten in Jeddah. Dat lukte met een achtste plek nadat hij net als zijn teamgenoot tijdens de kwalificatie Q3 weet te halen. De man uit Évreux behaalt zijn eerste punten van het seizoen en is blij. "Het was een beetje een saaie race. We waren niet snel genoeg om de andere jongens bij te kunnen houden, maar uiteindelijk is een achtste plek ook het maximale resultaat", zo laat hij weten tegenover F1.com.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PIERRE GASLY 🇫🇷 (@pierregasly)

Saaie race

Ook Gasly is tevreden na race. Hij rijdt ook een vrij kleurloze race, maar finisht uiteindelijk wel in de punten. "Met zijn tweede negende plek op een rij kent hij een goede start bij zijn nieuwe werkgever. "Het is een prima resultaat, maar ik had gehoopt iets meer naar voren te staan. Er is nog genoeg om voor te vechten voor mij persoonlijk en voor ons als team."

Constructeurskampioenschap

Beide heren hadden iets meer spektakel in de race gewild, maar moeten genoegen nemen met een dubbele puntenfinish. Alpine staat in het constructeurs kampioenschap al achttien punten achter nummer vier Ferrari. 

 

Lees ook: Olav Mol over inhaalrace Verstappen: Maximale eruit gehaald

Lees ook: Williams ziet mogelijkheden na teleurstelling Jeddah

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Saoedi-Arabië: De race

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden