Lance Stroll na vroege uitvalbeurt: Ik verloor elke ronde snelheid

door Olav Veenhof
Stroll in auto kwalificatie Jeddah 2023

Lance Stroll heeft geen vervolg kunnen geven aan zijn goede race in Bahrein. De Canadees had nog wel een goede start, maar moest door motorproblemen zijn race vroegtijdig staken.

Een geweldige openingsronde van Lance Stroll waar hij met een mooie inhaalactie buitenom gaat bij Carlos Sainz. Hij kan zijn race niet afmaken omdat hij motorproblemen heeft. "Het was tot de problemen een goede race van onze kant. We zagen natuurlijk met Fernando al dat we de snelheid hadden. Het is zonde dat het niet mijn kant op valt deze race", zo laat hij weten tegenover F1.com.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lance Stroll (@lance_stroll)

In de achttiende ronde moet Stroll zijn race staken. "We hadden rokende remmen en ik denk dat er ook rook vanuit de remmen kwam. Uiteindelijk maakt het niet veel uit omdat het resultaat toch hetzelfde is.

De reden van zijn uitvalbeurt is onbekend. "Voor een ronde of zeven verloor ik gewoon elke keer een halve seconde, daarna was het gewoon klaar." Extra zuur omdat het voor de tweede keer is dat hij zijn teamgenoot Fernando Alonso op het podium ziet staan, terwijl hij last heeft van omstandigheden waar hij weinig aan kan doen.

Lees ook: Olav Mol over inhaalrace Verstappen: Maximale eruit gehaald

Lees ook: Williams ziet mogelijkheden na teleurstelling Jeddah

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Saoedi-Arabië: De race

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden