McLaren neemt afscheid van technisch directeur James Key

Mclaren achterkant Bahrein 2023

McLaren neemt afscheid van technisch directeur James Key. De Britse renstal heeft een forse herinrichting van het team aangekondigd. De rol van technisch directeur wordt onderverdeelt over drie aspecten. 

McLaren heeft afscheid genomen van de technisch directeur James Key. Na de tegenvallende resultaten in Bahrein en Saoedi-Arabië heeft de Britse renstal gekozen voor een forse herinrichting van het team. Zo wordt de rol van technisch directeur onderverdeeld in drie aspecten. Ook heeft McLaren David Sanchez, die dit jaar nog onderdeel was van Ferrari als hoofd autoconcept, aangetrokken. Hij zal zich voegen bij het team van technisch directeuren.

Drie technisch directeuren

Doordat de rol van technisch directeur onderverdeelt wordt onder drie aspecten, zullen er ook drie technisch directeuren zijn. Zij zullen alles direct aan teambaas Andrea Stella voorleggen. Neil Houldey zal de rol van technisch directeur engineering and design op zich nemen, Peter Prodromou wordt technisch directeur aerodynamica en de recent aangetrokken David Sanchez krijgt de rol van technisch directeur car concept and performance. Sanchez laat in het officiele statement van McLaren weten uit te kijken naar deze uitdaging en blij te zijn weer terug te keren bij het team van McLaren. "Ik ben verheugd om weer terug te keren bij het team uit Woking en kijk er naar uit om samen met Houldey en Prodromou en de rest van het team te werken aan de prestatiedoelstellingen van de auto."

Tegenvallende resultaten

In Bahrein en Saoedi-Arabië wisten de coureurs van McLaren geen geweldige resultaten neer te zetten. CEO Zak Brown had al eerder aangegeven dat het team achterloopt op de gestelde doelen. Dat is dan ook de reden voor de herinrichting van het team. "Het is belangrijk dat we nu een goede basis hebben voor de volgende fase van ons avontuur. Sommige delen van onze technische aspecten zijn niet goed genoeg ontwikkeld om met de top mee te komen, we willen daar weer terugkeren. We hebben nu een team gecreëerd om weer aan de top te komen."

Lees ook: Russell over straf Alonso: Moeten ons gezond verstand gebruiken

Lees ook: Het racende leven van Horner

Lees ook: Robin Frijns keert terug voor São Paulo E-Prix na blessure

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden