Robin Frijns keert terug voor São Paulo E-Prix na blessure

door Frederique van Grinsven
2 Gen3 top formule e

Na vier Formule E-races gemist te hebben door een blessure, maakt Robin Frijns komende zaterdag zijn comeback tijdens de inaugurele E-Prix van São Paulo.

Tijdens de eerste race van het seizoen in Mexico-City afgelopen januari, klapte Frijns in ronde 1 van de wedstrijd achterop de auto van Norman Nato en liet daarbij niet op tijd zijn stuur los. De Nederlander liep meerdere breuken op aan zijn linkerhand en pols en moest direct onder het mes.

Zo ongeduldig

Na een succesvolle operatie en twee maanden herstel, is de 31-jarige coureur weer klaar om samen met zijn team ABT Cupra aan de slag te gaan. "Het voelt waanzinnig goed om met Nico en het hele team weer een race voor te bereiden. Het is zo fijn om terug te zijn", laat Frijns weten. "De afgelopen twee maanden voelden als een eeuwigheid. Veel dank aan het team, de FIA, alle doktoren en fysio's, en de hele Formule E-paddock, die geduldig met me zijn geweest, ondanks dat ik zo ongeduldig was."

Dit weekend in Brazilië zal niet de eerste keer zijn dat Frijns weer achter het stuur van een raceauto zit. De Limburger reed afgelopen weekend met succes de 12 uur van Sebring. "Mijn hand voelt goed aan, het racen in Sebring verliep vlot, ik ben fit voor São Paulo. Ik heb de hele tijd contact gehad met het team, was bij alles betrokken en ben op de hoogte van alle procedures. Het raceweekend kan beginnen."

Pascal Wehrlein 

Formule E is alweer bezig aan zijn negende seizoen. Voormalig F1-coureur Pascal Wehrlein gaat aan de leiding na afgelopen weekend beide races in Saoedi-Arabië te hebben gewonnen. Het team van Frijns staat momenteel laatste.

Lees ook: Alpine na Saudi-Arabië: Basis is gelegd

Lees ook: Lance Stroll na vroege uitvalbeurt: Ik verloor elke ronde snelheid

Lees ook: Olav Mol over inhaalrace Verstappen: Maximale eruit gehaald

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden