Ferrari met speciale livery naar thuisrace in Monza

door Steffie van Hamersveld
ferrari livery monza 2022

Ferrari zal aankomend weekend met een speciale livery verschijnen in Monza. Dat maakt het team woensdagmiddag bekend op sociale media. Voor het oog van de trouwe Ferrari-fans, de Tifosi, is de Italiaanse renstal erop gebrand een goed resultaat neer te zetten.

Aankomend weekend reist het Formule 1-circus af naar Monza, het thuiscircuit van Ferrari. Naar verwachting zullen tienduizenden Ferrari-fans hun team komen aanmoedigen op de ‘Temple of Speed’. Ferrari zal speciaal voor Monza met een speciale uitvoering van hun F1-75 voor de dag komen, ter ere van hun eigen 75-jarig bestaan, maar ook voor het 100-jarig jubileum van het circuit van Monza.

Modena geel

Dat het team uit Maranello hun vertrouwde rood gedeeltelijk inruilt voor geel is geen grote verrassing. Ter ere van het 75-jarig bestaan van Ferrari heeft het team een speciale lijn met merchandise uitgebracht. Deze lijn draagt de naam ‘Giallo Modena’, dat letterlijk Modena geel betekent. Modena is de Italiaanse plaats waar de eerste fabriek van Ferrari werd gevestigd en is tevens de naam van één van de sportwagenmodellen van de autofabrikant. Daarnaast is ‘Modena geel’ ook een van de kleuren die ooit door oprichter Enzo Ferrari is gekozen voor het logo van het automerk.

De gele accenten zullen voornamelijk op de voorvleugel, halo, motorkap en achtervleugel zichtbaar zijn. Ook de coureurs zullen aankomend weekend in gele raceoveralls op het circuit verschijnen.

Goed resultaat

Nadat de afgelopen vier races allemaal werden gewonnen door Max Verstappen zullen de Ferrari-coureurs extra gemotiveerd zijn om een goed resultaat neer te zetten in Monza. Al het gehele seizoen heeft Red Bull het voordeel op de lange rechte stukken, iets dat op het circuit in Noord-Italië een grote rol zal spelen. Hoewel de Italiaanse renstal tijdens de kwalificatie over het algemeen sterk voor de dag komt, zal het een hele opgave worden om de concurrentie in de race te verslaan.

Lees ook: Welke kansen blijven over voor Nyck de Vries?

Lees ook: F1 aan Tafel: Hamilton terecht boos op Mercedes

Lees ook: Daniel Ricciardo: Na triple header kijken naar mogelijkheden

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen