F1 aan Tafel: Hamilton terecht boos op Mercedes

Lewis Hamilton Zandvoort

Mercedes was op Zandvoort weer in vorm en deed met Hamilton mee om de overwinning. Door een tactische fout tijdens de Safety Car verloor de Brit de kans op het podium, wat een erg boze teamradio opleverde. Volgens de gasten van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, was die uitbarsting meer dan terecht.

Frans Verschuur, vaste kracht bij Grand Prix Radio, zag een herhaling van zetten: "Dit was net als Abu Dhabi afgelopen seizoen, Mercedes kiest voor track position en roept hem niet naar binnen voor nieuwe banden. Daar hebben ze dus niet van geleerd." Ook Olav Mol, Grand Prix Radio-commentator, kan zich goed vinden in de woede van de zevenvoudig wereldkampioen. "Zeker als ik dan Toto Wolff hoor zeggen dat ze een risico hebben genomen en dat dat niet is gelukt. Ik denk juist dat ze géén risico durfden te nemen!"

Lewis Hamilton Zandvoort zondag

Red Bull heeft wat dat betreft de zaken beter op orde, volgens Mol. "Als er in de laatste vijftien ronden een Safety Car op de baan komt, gaan ze gelijk naar binnen. Al geven ze de leiding in de wedstrijd uit handen, dat is de afspraak. Mercedes durft dat niet, want ze willen de leiding vasthouden. Maar daardoor verliezen ze juist de eerste positie. Tactisch gezien, zijn ze niet eens een top-5 team." 

'Hamilton niet meer de nummer één'

Omdat Lewis Hamilton vervolgens op oude mediums stond, was hij vrij weerloos tegenover de coureurs achter hem. Dat komt volgens Society-fotograaf Edwin Smulders ook omdat Hamilton niet meer de echte nummer één is binnen het team van Mercedes. "Als hij écht nog de leidende coureur binnen het team was, had Russell hem niet ingehaald en de 2-3 verdedigd. Nu passeert Russell hem en finisht hij als tweede, terwijl Hamilton van het podium valt." Verschuur is het daar niet mee eens: "Het verschil tussen de banden was simpelweg te groot." 

F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verschijnt iedere maandagavond op je favoriete streamingplatform.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Italië 

Lees ook: Christian Horner: "Moeten ons best doen willen we titels verliezen"

Lees ook: Mattia Binotto: "Er is iets mis" 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden