Christian Horner: Moeten ons best doen willen we beide titels verliezen

Christian Horner Zandvoort 2022

Volgens Christian Horner zullen ze hun best moeten doen om beide titels te verliezen. Red Bull staat in beide wereldkampioenschappen voor met een ruime voorsprong. Er moet dan ook iets geks gebeuren willen ze de leiding uit handen geven. Dit laat Horner weten tegenover F1.com.

Red Bull ligt comfortabel aan de leiding in beide wereldkampioenschappen. Zo heeft Max Verstappen een voorsprong van 109 punten op de rest van de coureurs en Red Bull ligt 135 punten voor op de rest van de teams. Volgens teambaas Christian Horner moet er dan ook wel iets geks gebeuren willen ze de leiding uit handen geven. Dit is overigens de eerste keer sinds 2013 dat Red Bull in beide wereldkampioenschappen aan de leiding ligt. 

Race voor race

Het kampioenschap kan eigenlijk maar een kant op vallen, mits er hele gekke dingen gebeuren Horner is dan ook optimistisch, maar realistisch tegelijk. "We bevinden ons in een hele goede positie. We moeten heel hard ons best doen om het te verliezen, maar tegelijkertijd zijn we op ons hoede. Het is niet over voor het over is. Ons motto is dan ook race voor race. We kijken dan ook nooit te ver naar voren", aldus Horner. 

Constructeurskampioenschap

Voor Horner betekent de constructeurstitel meer dan de titel voor coureurs. Vorig jaar werd het team verslagen door Mercedes met maar 28 punten verschil, maar nu staan ze 135 punten voor op Ferrari. Die constructeurstitel is al acht jaar lang in handen van Mercedes, maar zou dit jaar naar Red Bull kunnen gaan. "De constructeurstitel is de belangrijkste voor ons. Dat is team versus team en wordt al acht jaar lang gedomineerd door onze buren (Mercedes). Als het ons lukt om die mee naar huis te nemen, is dat voor ons net zo groot als de coureurs dit jaar."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Lees ook: Daniel Ricciardo: Na triple header kijken naar mogelijkheden

Lees ook: Mattia Binotto: Er is iets mis

Lees ook: F1 aan Tafel: Proud to be Dutch

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen