Welke kansen blijven over voor Nyck de Vries?

door Frederique van Grinsven
Premium update
Nyck de Vries Rome eprix
Premium update

Als er één naam is die de laatste jaren genoemd wordt elke keer dat er een F1-stoeltje vrijkomt, is het wel Nyck de Vries. Verhalen rondom de entree van de Nederlander in de koningsklasse komen elk silly season weer terug sinds zijn F2-debuut in 2017. Maar zelfs connecties met topteams als McLaren en Mercedes hebben de grote droom tot op heden niet waar kunnen maken. Toch laat de naam De Vries niet los. De vraag is of er – ondanks deze aanblijvende tractie – nog steeds een kans heeft op een prestigieuze stoeltje in de Formule 1?

Volgend jaar wordt De Vries 28 jaar, wat voor een F1-rookie vrij oud is deze dagen. Ter vergelijking waren de laatste drie coureurs, Schumacher, Tsunoda en Zhou, niet ouder dan 22 ten tijde van hun debuut. Dat wil niet zeggen dat door de jaren heen de kansen zich niet hebben voorgedaan.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen