Ferrari ontevreden na slechte kwalificatie

Sainz zaterdag Canada 2023

Beide Ferrari coureurs zijn ontevreden na de kwalificatie in Canada. Charles Leclerc wist door een verkeerde strategie niet verder te komen dan P11 en Carlos Sainz wordt vanwege een drie plekken gridpenalty naar achteren gezet. Een dag om snel te vergeten voor Ferrari. 

De coureurs van Ferrari zijn niet tevreden met het verloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Charles Leclerc strandde in Q2 en heeft de elfde tijd neergezet. Door de penalty van zijn teamgenoot start hij de race vanaf P10. Carlos Sainz wist wel Q3 te bereiken, maar weet niet verder te komen dan de achtste tijd. Ook heeft hij een penalty van drie plekken omdat hij Pierre Gasly in de weg zat. Hij zal de race vanaf P11 starten. Kortom een kwalificatie om snel te vergeten voor beide coureurs. 

"We moeten verbeteren"

Dat Charles Leclerc regelmatig slachtoffer is van een slecht uitpakkende strategie is geen nieuw nieuws, maar helaas voor de Monegask gebeurde het tijdens de kwalificatie weer. In Q2 was de racelijn droog genoeg om een ronde op de zachte band te rijden. Echter, maakte het team van Ferrari te laat de call om te switchen en dus had het geen zin meer. Volgens Leclerc is dit iets wat de afgelopen tijd te vaak voor komt. Als er geen verbetering in komt worden ze vaak teleurgesteld. "Het was een frustrerende kwalificatie. Door deze strategie maken we ons leven er niet makkelijker op. We moeten verbeteren en vooruitgaan, anders worden we altijd teleurgesteld", aldus Leclerc tegenover F1.com.

Penalty voor Sainz

Carlos Sainz wist wel Q3 in te komen, maar ook hij had last van de weersomstandigheden. Echter, zakt hij van P8 naar P11 vanwege een gridpenalty. Hij zat Pierre Gasly dusdanig in de weg dat Gasly niet meer kon verbeteren in Q1. Sainz denkt er echter het zijne over en is het niet helemaal eens met de gegeven penalty. "Vandaag zaten we elkaar alleen maar in de weg. Ik werd zeven keer in de weg gezeten, maar sommigen worden wel onderzocht en anderen niet. Soms is dat lastig te begrijpen."

Lees ook: Mercedes coureurs gaan voor podium in GP van Canada

Lees ook: Vier gridstraffen naar aanloop van de Grand Prix van Canada

Lees ook: Coureurs AlphaTauri teleurgesteld na kwalificatie GP Canada

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden