Ferrari stuurt motor Leclerc naar Maranello voor onderzoek

door Patrick Wuite
Leclerc Spanje 2022

Het team van Ferrari gaat de motor van Charles Leclerc volledig uit elkaar halen en onderzoeken om te achterhalen wat er afgelopen zondag precies kapot ging. Zo verklapte teambaas Mattia Binotto na de race.

Het zag er veelbelovend uit voor Charles Leclerc en Ferrari. De Monegask lag vanaf de start van de race aan de leiding en controleerde de wedstrijd, zeker nadat Max Verstappen een uitstapje maakte in de grindbak in bocht vier. Leclerc had een groot gat opgebouwd naar George Russell van ongeveer 11 seconden, voordat het noodlot toesloeg. "No, no! What happened? Lost power", schreeuwde de Ferrari-coureur op de boordradio. Het leek erop dat zijn turbo het begaf, maar Ferrari-teamchef Mattia Binotto wil het onderzoek afwachten.

Demonteren

"Maandag is de motor terug in Maranello en dan zullen we de hele motor gaan demonteren. En dan weten we hopelijk meer", tekende Binotto op aan Racingnews365.

Leclerc Spanje 2022 race

Verrast

Het team werd behoorlijk verrast door het probleem, zo vertelt Binotto. "Het probleem ontstond ineens. Charles riep het op de boordradio en vervolgens zagen de engineers het pas in de data. We zagen het niet aankomen", aldus 52-jarige Zwitser. 

Lees ook: Christian Horner verdedigt teamorders: hadden andere strategieën

Lees ook: Toto Wolff: Hebben nu een kampioenswaardige auto

Lees ook: Race gemist: F1-commentaar Olav Mol terug te luisteren

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden