Ferrari-testrijder Ilott vaker in actie tijdens FP1-sessies F1

210088-fda-test-fiorano-day-5-callum

Ferrari-testrijder Callum Ilott zal komend seizoen vaker actief zijn tijdens FP1-sessies in de Formule 1. Dat stelt Ferrari-teambaas Mattia Binotto in gesprek met Formula1.com. Ilott is momenteel testrijder bij de Italiaanse renstal en was vorig jaar nog actief in de Formule 2.

Ilott zal volgens Binotto waarschijnlijk bij een Ferrari-klantenteam in actie komen. Dat zal dus bij Haas of Alfa Romeo zijn. "We hebben Mick die zijn F1-carrière begint bij Haas, maar we hebben ook nog veel jonge coureurs in de F2. Robert Shwartzman bijvoorbeeld. Daarnaast hebben we ook nog Callum Ilott, die onze testrijder zal zijn. Hij zal actief zijn in de simulator en tijdens vrije trainingen."

In de post-season test was Ilott al actief met Alfa Romeo, en tijdens de Eifel Grand Prix was hij dicht bij zijn FP1-debuut met Haas. Daarnaast was de Brit actief in de Formule 2. Hij eindigde als tweede in het kampioenschap, maar er was voor hem helaas geen plek in de Formule 1. Formule 2-kampioen Mick Schumacher, tevens lid van de Ferrari Driver Academy, maakt wel de stap naar de koningsklasse. Hij gaat samen met Nikita Mazepin, die als vijfde eindigde in de F2, voor het team van Haas rijden.

210092-fda-test-fiorano-day-5-callum-700x467
© Scuderia Ferrari Press Office

Fiorano

Ilott was één van de zeven coureurs die meedeed aan een test van Ferrari op het circuit van Fiorano in de SF71H. Tegen Formula2.com zegt hij 'dat het een goede start was van zijn nieuwe leven als lid van Scuderia Ferrari'. "Dat was een geweldige ervaring en het voelde goed. Het was fijn om wat meer ervaring op te doen met het team en wat meer inzicht te krijgen in de werkomgeving binnen de F1. Op deze manier hoop ik tijdens de pre-season tests zoveel mogelijk betrokken te kunnen zijn bij Ferrari."

Lees ook: Ferrari test met verschillende coureurs op Fiorano

Lees ook: Charles Leclerc: ''Ik heb echt genoten''

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden