'Ferrari speelt geen verstoppertje'

190001_can

Tijdens de wintertests in Barcelona heeft Ferrari geen verstoppertje gespeeld. De teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, stelt dat de auto beter is in race trim dan over één snelle ronde.

Concurrenten van de Italiaanse renstal vermoeden echter dat Ferrari niet haar ware gezicht heeft getoond in Spanje, zeker wat betreft de top- en kwalificatiesnelheid van de SF1000. Binotto daarover tegenover Autosport: "We verstoppen ons niet. Dit is onze ware snelheid. We zijn in vergelijking met anderen zeker langzamer op het rechte stuk."

Volgens Binotto komt dat door een veranderende doelstelling tijdens de ontwikkeling van de auto. Ze wilden de auto in zijn geheel verbeteren en niet alleen de betrouwbaarheid of topsnelheid. "Ik denk dat we nog steeds moeten werken aan de balans en de afstelling van de auto. Maar over het algemeen moeten de basisprestaties van de auto beter, dat zijn vermogen, drag en downforce."

De Italiaan kijkt echter met vertrouwen uit naar de race pace van de Ferrari. "Als je kijkt naar de wintertests, dan denk ik dat wij relatief gezien een beter, maar niet de beste, race pace hebben ten opzichte van de kwalificatiesnelheid."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden