Ferrari zet F1-faciliteit op voor Haas in Maranello

binotto-gp-imola

Met de budgetcap in het vooruitzicht moet Ferrari bezuinigen op personeel. Onder andere Simone Resta maakt mede daardoor de overstap van Ferrari naar klantenteam Haas. Daar zal het echter niet bij blijven. In gesprek met Autosport heeft teambaas Mattia Binotto laten weten een apart gebouw voor Haas te creëren in Maranello. Daarnaast zal meer personeel van Ferrari de overstap naar Haas gaan maken.

"Het gebouw (van Haas red.) zal volledig losstaan van het gebouw waar Scuderia Ferrari actief is. Personeel van Haas zal ook geen toegang hebben tot het gebouw van Ferrari en andersom", begint Binotto. De teambaas stelt dat de relatie met Haas nog steeds hetzelfde is. "Voor zover wij weten blijft Haas gewoon een klantenteam. Sommige van onze mensen zullen zich bij het team van Haas gaan voegen. Ik denk dat dat een mooie kans voor hen is."

De Italiaan denkt dat het overstappen van personeel van Ferrari naar Haas goed kan zijn voor de Amerikaanse renstal. Hij stelt 'dat het de technische organisatie kan versterken'. Daarnaast komt het Ferrari stiekem ook best goed uit. Het Italiaanse team moet namelijk wat bezuinigen om aan de budgetcap te kunnen voldoen. "Haas blijft een volledig onafhankelijk team. Het is geen juniorteam en we wisselen geen informatie uit die verder gaat dan toegestaan is binnen de regelgeving."

Overstap maken

Volgens Binotto voelt het beter om personeel de overstap naar Haas te laten maken, dan om ze helemaal te laten gaan. "Ik ben zeker blij dat die jongens zich bij het team van Haas voegen en hen zullen versterken in plaats van dat ze beschikbaar zijn op de markt voor andere teams."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden