FIA geen voorstander van drie auto's per team

AP-1VRGD3A192111_news

Het ziet er niet naar uit dat de FIA het idee omarmt om met drie auto’s per team te gaan racen. Wedstrijdleider Charlie Whiting ziet niets in het voorstel van Toto Wolff.

De teambaas van Mercedes hoopt met het uitbreiden van de grid met één extra bolide per renstal jong talent een plaats en een kans te bieden in de Formule 1. Whiting vindt het idee sympathiek, maar is geen voorstander: "Persoonlijk zie ik graag meer auto’s op de grid, maar ik denk dat het niet doorgaat. Het argument is eigenlijk vrij simpel: als je één dominant team hebt met drie auto’s dan is er voor de rest geen podiumplek om voor te vechten. En als je drie dominante stallen hebt dan strijdt de rest om de tiende plaats."

Daarbij komt dat de kosten voor een derde auto onbekend zijn en dat er extra personeel nodig zal zijn: "De regels die we nu hebben voorzien in twee auto’s met maximaal zestig man personeel die aan de auto mogen werken. Hoeveel zullen er nodig zijn bij drie auto’s? Daar zouden we dan een beslissing over moeten nemen. Het moeten er geen dertig worden, maar misschien tien."

Whiting verwacht dat door de nieuwe regelgeving die in 2021 van kracht wordt, het veld vanzelf zal uitbreiden: "Nieuwe teams aantrekken is op het moment vrijwel onmogelijk. Maar alles loopt zoals we willen, met het budgetplafond en een betere verdeling van de inkomsten, dan denken we dat dat in de toekomst zal verbeteren."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen