FIA wil teams spreken over achteruitkijkspiegels

54I1068

De internationale autosportbond FIA heeft de technische chefs van de teams uitgenodigd voor een vergadering over de achteruitkijkspiegels.

Veel coureurs klagen dit seizoen over het slechte zicht naar achteren. Dat heeft niets te maken met de positie van de halo, maar meer met het ontwerp van de hogere sidepods, de lagere achtervleugels en de rake, oftewel de hoek waaronder de auto’s rijden.

Illustratief voor het slechte zicht was het incident tussen Carlos Sainz en Sebastian Vettel in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. Sainz moest tijdens een snel rondje op het laatste moment uitwijken om de langzaam rijdende Ferrari van Vettel te ontwijken. Het leek er op dat de Duitser opzettelijk in de weg had gereden, maar enkele tests na afloop van de kwalificatie toonden aan dat Vettel de achteropkomende Renault van Sainz mogelijk helemaal niet had gezien.

De FIA had gehoopt om op basis van veiligheid nog voor de Grand Prix van Singapore dit jaar nieuwe regels door te drukken, maar dat lukt niet. De autosportfederatie hoopt nu een oplossing te bereiken met de technische mensen van de teams.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen