Force India gaat verder als Racing Point Force India

1920x1080-Sergio-Perez-Force-India-GP-Hongarije-2018

Force India racet de rest van het Formule 1-seizoen onder de naam Racing Point Force India. Vanwege de naamsverandering worden alle tot dusver behaalde WK-punten geschrapt. Dit betekent dat de 'nieuwe' renstal vanaf de Grand Prix van België, komend weekend, vanaf nul moet beginnen in het constructeurskampioenschap. Sergio Perez en Esteban Ocon mogen hun WK-punten wel behouden.

"Afgelopen maandag stond ik voor het personeel op Silverstone en Brackley en prees de prestaties van dit team in de afgelopen jaren. De kracht van elk bedrijf schuilt in de mensen die het maken. Het is dan ook een groot voorrecht om aan deze spannende nieuwe reis te beginnen met zo'n getalenteerde groep mannen en vrouwen," aldus Lawrence Stroll die begin augustus met een groep investeerders de renstal overnam.

"Ik heb het geluk gehad om een ​​aantal succesvolle bedrijven op te zetten en te laten groeien, maar de kans om dit team naar het volgende niveau te brengen, is misschien de meest opwindende uitdaging tot nu toe. Samen met mijn mede-aandeelhouders zullen we investeren in nieuwe middelen en nieuwe energie brengen om het personeel in staat te stellen door te gaan met racen op het allerhoogste niveau. We zijn allemaal gepassioneerd door autosport; we herkennen ziel voor het racen bij Force India en we zijn buitengewoon gemotiveerd om dit team in de komende jaren nog specialer te maken," vervolgde hij.

Otmar Szafnauer is na het vertrek van plaatsvervangend teambaas Robert Fernley per direct de nieuwe teambaas. Hij bedankte de medewerkers van het team voor hun steun. "Nu we een nieuw eigenaarschap hebben en de toekomst van het team veilig is, kunnen we ons richten op waar we goed in zijn: racen. We hebben een geweldig managementteam en deze stabiliteit zal uiterst waardevol zijn nu we het nieuwe tijdperk inluiden. Ik wil Bob Fernley bedanken voor zijn bijdrage aan het succes van dit team in de afgelopen tien jaar en de vorige aandeelhouders bedanken voor hun steun voor het maken van Force India tot wat het nu is."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen