Formule 1-interesse van Porsche steeds concreter

porsche1

Na Aston Martin zou nu ook Porsche serieus overwegen om terug te keren in de Formule 1.

De geluiden over de interesse van Porsche zijn niet nieuw, maar oud-Formule 1-coureur Gerhard Berger laat vandaag in Auto Bild optekenen dat de belangstelling alleen maar is toegenomen na de bekendmaking van de plannen van Liberty Media.

Porsche was de afgelopen jaren succesvol in de langeafstandsracerij, maar besloot eind vorig jaar om dat hoofdstuk af te sluiten ten faveure van een entree (volgend jaar) in de Formule E. Een klein team van specialisten bleef echter nog bezig met het verder tweaken van de Porsche 919 Hybrid, die wordt aangedreven door een 2.0 liter V4. Dat resulteerde in een verbluffend ronderecord op Spa-Francorchamps, twee weken geleden. Dat record stond sinds 2016 op naam van Lewis Hamilton en zijn Mercedes Formule 1-auto uit 2016.

Deze opsteker en de contouren die Liberty Media vorige week voor de toekomst van de Formule 1 schetste, zouden de interesse van Porsche voor Formule 1 verder hebben aangewakkerd, aldus Berger: "Porsche denkt over een entree in 2021. Ze wachten alleen nog maar op het definitieve nieuwe motorreglement dat in mei wordt bekendgemaakt. Daarna zullen ze beslissen."

Porsche was tussen 1957 en 1962 als fabrieksteam actief in de Formule 1. In de eerste jaren deed de stal slechts sporadisch mee, maar in 1961 en 1962 reden Jo Bonnier en Dan Gurney een volledig seizoen. Het resulteerde in één overwinning en vier podiumplaatsen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden