Formule 1-rookie Mick Schumacher (22) is jarig

1017921242-20191129-_R3I0784-913

Mick Schumacher mag 22 kaarsjes uitblazen. De Duitser is de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher en heeft al wat titels op zijn naam staan. Zo won Mick in 2018 het Formule 3-kampioenschap en vorig jaar pakte hij de Formule 2-titel. Dit jaar maakt hij zijn Formule 1-debuut bij het team van Haas, hoog tijd dus dat we deze jonge coureur wat beter leren kennen!

In een nieuw filmpje van Haas F1 Team onderwerpen teamgenoten Nikita Mazepin en Mick Schumacher elkaar aan een waar vragenvuur. Een goede gelegenheid om wat meer over de Duitser te weten te komen.

Het verhaal achter racenummer 47

"Als je één superkracht zou kunnen hebben, wat zou je kiezen en waarom?", luidt de eerste vraag. En dat blijkt al meteen een pittige vraag te zijn, want als het even kon zou Mick alle superkrachten willen hebben die er maar bestaan. Als hij dan toch moet kiezen, zou hij willen kunnen vliegen. "Ik hou ervan om te vliegen", verklaart de Formule 1-rookie.

Mick-2-664-700x467
(c) Haas F1 Team Media

De tweede vraag gaat over het getal waar Mick mee racet in de Formule 1, en daar zit meteen een bijzonder verhaal aan vast. "Oké, dus mijn racenummer is 47", begint Mick. "Ik heb ervoor gekozen omdat nummer 4 en nummer 7 allebei al bezet zijn. Dus ik dacht dan neem ik 4 en 7 samen."

Het klinkt als een logische beslissing, maar toch gaat er nog meer schuil achter het racenummer van de jonge Schumacher. "Het was best interessant, want toen we de verjaardagen (data red.) van mijn familieleden bij elkaar optelden, kwamen we op 47 uit. Het was gewoon een te groot toeval om het te negeren."

'Suzuka is erg leuk'

Op de vraag wat hij het liefst doet als hij vrij is, antwoordt Mick dat hij het lekker vindt om zijn telefoon een hele dag weg te leggen. Daarnaast vindt de Haas-coureur het fijn om naar buiten te gaan en tijd door te brengen met familie en met zijn honden.

Een foto van Mick Schumacher
(c) Haas Media Pool

Het circuit waar Mick het meest naar uitkijkt is Suzuka. "Het is een baan waar ik nog nooit geracet heb", stelt de Duitser. "In de simulator heb ik er wel wat rondjes gereden, dat vond ik erg leuk."

Mocht je nog meer over Mick willen weten bijvoorbeeld wat zijn ultieme vakantiebestemming is of wat hij graag op zijn pizza heeft, check dan het hele gesprek in de onderstaande video!

Lees ook: Voorspellen met de kenners deel 2: Jan en Olav

Lees ook: Vooruitblik F1-seizoen 2021: Haas F1 Team

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen