Formule 1 verlengt contract Circuit of the Americas

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

De Formule 1 heeft het contract met het Circuit of the Americas, waar de Grand Prix van de Verenigde Staten wordt verreden, verlengd en staat nu tot 2026 op de kalender. 

Het heuvelachtige circuit net buiten de Texaanse stad, waar de Formule 1 sinds 2012 komt, groeide al snel uit tot een favoriet onder de coureurs en fans. De eerste sector die best wel wat weg heeft van Maggots en Becketts, de beroemde bochtencombinatie op het circuit van Silverstone, is behoorlijk geliefd en ook door de vele hoogteverschillen is het een circuit waar de coureurs graag terugkomen. 

Door de Netflix-serie Drive to Survive is de sport in een mum van tijd een stuk populairder geworden in de Verenigde Staten, wat in oktober zelfs leidde tot een uitverkocht huis. 

Austin

Miami

Naast de race op het Circuit of the Americas, die dit jaar in het weekend van 21 tot 23 oktober wordt verreden, wordt er dit jaar nog een race gehouden in de Verenigde Staten. Begin mei gaat de Formule 1 naar een gloednieuw circuit in Miami, waar een circuit naast het Hard Rock Stadium is gebouwd. Mogelijk komt er in de toekomst nog een derde race in Amerika, want gokstad Las Vegas wil namelijk ook een Grand Prix organiseren. 

Lees ook: Wolff eens met vertrek Masi: Juiste stappen ondernomen

Lees ook: Hamilton dacht niet na over pensioen

Lees ook: Hoge verwachtingen bij Ferrari: elke race meedoen voor zege

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden